Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Rage Against The Machine

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Pod pojmem "levičák" si asi nejspíš většina z nás představí
nasupeného důchodce ,který se nemůže smířit s tím, že rohlíky za 30 haléřů už jaksi nejsou k dostání.V zemích směrem na západ je však situace trochu odlišná..Levou na západě vykračuje obvykle mladý člověk , ozbrojen ideály rovnosti a rozhněvaný bezprávím na celém světě.Miluje svobodu a nenávidí estabilishment.Západní komunista je rocková hvězda!

Rage Aganist The Machine mají na kontě čtyři výborná alba
a těžko říct , čím si získali větší pozornst, zda neuvěřitelně
houstou energií své hudby ,či velmi ostrými texty a postoji.Například na vnitřní straně obalu jejich desky Evil Empire je něco jako doporučená četba: Kuchařka anarchisty, 90 let Fordových závodů, Černí panteři promlouvají! nebo Mezinárodní revoluce. Prostě nelze poslouchat RATM a nevnímat jejich obsahovou stránku. Frontman Zack de la Rocha je rozený řečník ,který vám během tří minut vynadá,složi poctu Zapatovi a vyzve všechny k boji.

První album RATM nese prostý název Rage Aganist The Machine.Na obalu je fotografie tibetského mnicha , který se na protest proti čínské okupaci zapálil. Je to velice znepokojující obrázek a taková je i hudba. Podle mého názoru je to pravděpodobně nejlepší deska jakou RATM vydali. Na žadné jiné desce se nedají najít tak zvučné písně jako právě na jejich debutu.

Druhé album Evil Empire má také zajmavý obal. Je na něm zobrazen mladý,zdravý ,a samozřejmě ,bílý Američan symbolizující říši zla ,USA. Zde RATM upustili od hitovosti předchozí desky , ale ničím to nenahradili. Je to jen rachot
puštěný ze řetězů, ale podstata zůstává stejná: Tvrdé metalové rify,křičený bílý rap ,mnohomluvná kytara a nervní rytmus bicích.Tato deska je autentická , ale ne tvůrčí.

Za další tři roky konečně vzniká ideální album pro RATM.
Nese název Battle of Los Angeles.Hudba je stále dost agresivní ,ale má řád .Texty jsou útočné, ale k hudbě se skvěle hodí. Sice se u této desky nedá relaxovat ,ani na ni balit holky .Ale není to už jenom bezhlavé mlácení do bicích a nezastavitlená kytara.

Teď už jsou skladby osobité i bez líbivého nápěvku a zní zajímavě.

Jejich absolutně posledním albem je Renegades.Proč posledním?Jejich zpěvák se dal na sólovou dráhu a toto je poslední věc kterou stihli natočit.Vzdávají tu hold svým velkým inspiracím tj. Rock&rollu a hip-hopu .Pokud na ostatních deskách chyběla hitovost ,tady jí je až možná přespříliš.Kéž by byli všichni komunisti jako de la Rocha.

A ještě poznámka ,RATM nepoužívají žadné syntezátory atd. a nezapomínají to na svých obalech řadně zdůraznit.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT